VIDEO Spălarea creierului în stil iranian: Imagini cu ce s-a petrecut în şcoli, după moartea lui Soleimani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un copil e nevoit să ţină în mână prima pagină a ziarului pe care scrie: Răzbunare. Alături de titlu e plasată o fotografie cu Ghasem Soleimani.
Un copil e nevoit să ţină în mână prima pagină a ziarului pe care scrie: Răzbunare. Alături de titlu e plasată o fotografie cu Ghasem Soleimani.

De 41 de ani, îndobitocirea poporului e printre principalele obiective ale regimului de la Teheran. Iar primele victime ale acestui plan malefic sunt elevii din şcolile primare.

Guvernul iranian se pricepe de minune la zeificarea unor personaje care, precum Hitler, Stalin sau Gadaffi, vor ajunge, peste ani, în groapa de gunoi a istoriei! Acum însă, într-o ţară condusă cu legea pumnului în gură şi a glonţului în cap, bineînţeles, pentru cei care vor să iasă din rând, figurile marcante ale regimului sunt transformate în nişte zei. Pentru că astfel, aceşti oameni devin de neatins.

Ai spus ceva de rău de liderul spiritual, ayatollah-ul Khamenei? Eşti mort!

Ai jignit memoria liderului Revoluţiei Islamice, ayatollah-ul Khomeini? Eşti mort!

Ai îndrăznit să întrebi de ce „moarte Israelului, moarte Americii“, sloganurile preferate ale regimului? Eşti mort chiar tu!

Mai nou, în categoria figurilor intangibile a intrat şi generalul asasinat, Ghasem Soleimani. Ridicat imediat la rang de martir de către regim, acesta are acum, la doar câteva zile după moartea sa, o grămadă de străzi, spitale, competiţii şi stadioane care îi poarte numele!

Prin comparaţie, identitatea celor aproximativ 1.500 de oameni ucişi în protestele stradale generate de scumpirea benzinei cu 300%, rămâne ascunsă, familiile lor neavând nici măcar voie să le facă o înmormântare normală!

Soleimani

Un copil ţine o poză cu Ghasem Soleimani, iar altul are un banner pe care scrie: Eu sunt Soleimani.

Iar pentru a vedea exact cum se practică spălarea de creier în Iran, de la o vârstă fragedă, merită să fie urmărite imaginile care au apărut, de curând, în mediul online cu tratamentul la care au fost supuşi copiii din şcolile primare, în zilele de după moartea lui Ghasem Soleimani.

Soleimani

Puştii au fost îmbrăcaţi în haine militare şi au fost înarmaţi cu fotografiile generalului Soleimani şi bannere pe care scrie, în persană şi în engleză: Moarte Israelului!

Filmuleţul pe care l-a difuzat Masih Alinejad, o jurnalistă de 43 de ani, printre cei mai vocali opozanţi ai regimului, arată scene îngrozitoare, cu puşti de clase primare obligaţi să-şi dea palme în curtea şcolii, să jelească în timpul orei şi să scrie, la dictare, texte lacrimogene despre generalul Ghasem Soleimani! Ce-i drept, astfel de practici sunt considerate normale în Iran, acolo unde, atunci când nu sunt obligaţi să-şi dea palme pentru personaje precum Soleimani, elevii sunt nevoiţi să scandeze, în fiecare dimineaţă, înainte de a intra în clase: „Moarte Israelului, moarte Americii“.

VEZI TRATAMENTUL LA CARE AU FOST SUPUŞI ELEVII ÎN ŞCOLI

CITEŞTE ŞI:

Iranul a tăiat în carne vie: Ce au păţit primii oameni arestaţi în protestele din ultimele zile

VIDEO Noaptea minţii: Cum justifică televiziunea iraniană doborârea unui avion de pasageri cu o rachetă

VIDEO Mostră de teroare iraniană: „Vă vom face bucăţi pe străzi!“. Mesajul unui analist politic al regimului

Perspectiva unui jurnalist iranian stabilit în România: Cine sunt bocitorii lui Soleimani

VIDEO Bocitori de profesie: Dovada că în Iran se plânge la comandă

VIDEO Televiziunea iraniană, moment şocant: „Trump a mâncat rahat!“. Reacţia moderatorului

Iranul mai primeşte o lovitură: Cea mai bună şahistă a ţării s-a retras de la naţională, după un scandal uriaş

VIDEO Televiziunea iraniană, culmea tupeului: „Se poate spune că doborârea avionului e ceva normal“

Postarea care a mişcat Iranul: „Aici, singura soluţie e să mori!“. Ce spun oamenii în mediul online

Nadia din Iran face praf regimul de la Teheran: „Sunt una dintre milioanele de femei pe care le-aţi umilit!“

Fuga Nadiei, reeditată în Iran: Cea mai iubită sportivă a ţării a plecat în Olanda şi s-a pozat fără vălul islamic

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite