VIDEO "România este o ţară minunată şi trebuie să fiţi mândri că sunteţi români"

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primind invitaţia ataşatului militar al Egiptului, de a participa la marcarea, în Bucureşti, a Zilei Forţelor Armate din ţara sa, celebrată anual la 6 octombrie, când trupele egiptene şi cele siriene au trecut la eliberarea Peninsulei Sinai, de sub ocupaţia pasageră israeliană, am invitat la un brainstorming două personalităţi egiptene, cu opinii de interes general privind relaţiile... trilaterale, cu România şi cu Republica Moldova.

Dr. Yashar Hassan Abbas Helmy este un interlocutor conştient de importanţa conexiunilor sale, în diferite ţări, de pe mai multe continente, fiind un diplomat adept al promovării valorilor păcii şi cooperării, într-o lume marcată de agresiuni armate, atrocităţi şocante, declaraţii belicoase, frontiere mutate cu o aroganţă imperială. 

Dr. Abdallah Mobasher este unul dintre liderii respectaţi ai comunităţii egiptenilor care muncesc şi trăiesc în România, mulţi dintre ei în familii mixte, fiind preocupaţi de perfecţionarea studiilor academice, de menţinerea prestigiului de care se bucură naţiunea din care fac parte, de o colaborare ireproşabilă cu românii, de pe ambele maluri ale Prutului.

Poate unii cititori vor privi în diagonală această postare. Pentru ei am selectat câteva afirmaţii, ale celor doi invitaţi, de un bun simţ aparte.

Poate alţi cititori vor avea răgaz să vizioneze înregistrarea video, unde dialogul cu distinşii invitaţi confirmă calităţi umane aparte ale celor doi egipteni.

Dr. Yashar Hassan Abbas Helmy:

@ De fapt am avut imaginea generalului Abdel Fattah Said Hussein Khalil al- Sissi, când încă era activ în armata egipteană şi era pe cale de a deveni viitorul preşedinte. Şi am spus unor persoane oficiale, din ţara mea, că am avut o viziune, că el va fi preşedinte. Îmi place de el foarte mult, pentru că el face lucruri ca mine. Deci este apropiat de comportarea şi atitudinea mea. Este foarte înţelept. Este foarte bând. Este apropiat de oameni. Acum este prea ocupat. Dar înainte avea ceva timp să fie cu conaţionalii, să se întâlnească cu ei. Mă uitam la efectul mitingurilor, cum reacţionau participanţii. Ei l-au determinat să fie preşedinte şi să renunţe la funcţia din armată.

@ Sufletul românilor este acela al unor oameni foarte prietenoşi, deosebiţi. În mod special, toţi cei pe care i-am întâlnit au devenit prietenii mei. Simt că sunt foarte apropiaţi de conduita egiptenilor.

@ Ştiu că România şi Republica Moldova au fost o singură ţară, împreună. Apoi au fost separate. Şi Moldova este o parte a României. Şi românii, de pe ambele maluri, au relaţii foarte strânse.

@ Mesajul meu pentru români este acela de a răspândi dragoste şi pace, la ceilalţi semeni şi de a face lucruri bune. pentru toţi oamenii pe care îi întâlniţi, de a avea grijă de voi înşivă  şi de a vă concentra munca în ţara dumneavoastră, care progresează şi merge mai repede în Uniunea Europeană. Şi am fost încântat de ceea ce am simţit în această ţară, care se dezvoltă bine, pe baza educaţiei, a respectului. Deci urez românilor cele mai bune gânduri. Să aibă parte de progres. Şi România să fie una dintre cele mai bune ţări din lume.

Dr. Abdallah Mobasher:

@ România este ca un rai. Ce există în România nu există în altă parte. Adică este o vorbă, la noi în Egipt: "Cine bea din apa Nilului va veni înapoi la acesta." Aşa şi cu cine trăieşte în România, îi place să fie aici. România este o ţară minunată. Adică are de toate. Are ape, păduri, civilizaţie. Poporul român este sufletist. Este ca poporul egiptean.

@ De ce l-am vrut preşedinte pe domnul Sissi? Contează acum stabilitatea. Aţi văzut dumneavoastră ce se întâmplă acum în Irak, în Libia, sau în Siria. Este dezastru. Când a fost ales domnul preşedinte Sissi a scăpat Egiptul de multe probleme. Dacă era altă conducere, era acelaşi dezastru în Egipt, ca în Irak, sau Yemen, cum a apărut de câteva zile. Sau în Siria.

@ Trebuie ca voi românii să fiţi mândri. Voi sunteţi români! Voi sunteţi români! Voi trebuie să fiţi mândri pentru asta!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite