VIDEO Regimul de la Damasc consideră atacurile aeriene atribuite Israelului drept „o declaraţie de război“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conflictul din Siria datează din martie 2011 şi se răspândeşte treptat şi în alte ţări din Orientul Mijlociu FOTO Reuters
Conflictul din Siria datează din martie 2011 şi se răspândeşte treptat şi în alte ţări din Orientul Mijlociu FOTO Reuters

Conflictul tot mai aprins din Siria ameninţă stabilitatea în Orientul Mijlociu. După ce Israelul ar fi lansat atacuri asupra unor instalaţii militare din apropierea Damascului, regimul lui Bashar al-Assad a spus că agresiunile „au deschis calea tuturor posibilităţilor” şi sunt considerate drept „o declaraţie de război”.

„Guvernul confirmă că această agresiune deschide calea către toate posibilităţile pentru că nu mai există îndoieli privind conexiunile care există între toţi cei care participă la războiul împotriva Siriei”, a spus ministrul sirian de Informaţii, Omar al-Zohbi.

Vicecancelarul sirian, Faisal al-Mekdad, a comparat atacurile cu „o declaraţie de război” a Israelului şi a grupurilor islamiste. Într-un interviu pentru BBC a spus că Siria va riposta la bombardamentele israeliene.

De teama unor represalii, forţele armate din Israel au anunţat închiderea traficului aerian civil în partea de nord a ţării până joi.

Compania aeriană Arkia a anulat duminică aproape zece zboruri între oraşul Haifa, din nord, şi portul Eliat de la Marea Roşie.

Israelul nu a confirmat atacurile de vineri şi de duminică.

„Atacurile Israelului asupra Siriei deschid calea pentru orice scenariu”

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite