VIDEO Primele imagini cu oraşul Rakka eliberat

VIDEO Primele imagini cu oraşul Rakka eliberat

FOTO Captură YouTube/ AFP News Agency

Organizaţia teroristă Statul Islamic (SI) a suferit cea mai dureroasă înfrângere de la proclamarea califatului său, în vara anului 2014. Supuşi unor bombardamente şi atacuri devastatoare, jihadiştii din cadrul SI au fost nevoiţi să recunoască pierderea „capitalei“ lor, oraşul Rakka, situat în nordul Siriei. Trupele arabo-kurde au difuzat primele imagini cu oraşul Rakka eliberat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansată la 6 iunie, bătălia pentru Rakka s-a încheiat astăzi. Anunţul a fost făcut de Forţele Democrate Siriene, o alianţă arabo-kurdă care a condus bătălia cu sprijinul coaliţiei internaţionale anti-SI.

Luptători din cadrul acestei alianţe s-au felicitat pentru victorie şi au distribuit primele imagini cu oraşul eliberat.

Conform OSDO, 3.250 de persoane au fost ucise în bătălia pentru Rakka, dintre care 1.130 de civili.

Căderea Rakka constituie o înfrângere foarte dureroasă pentru Statul Islamic. Acest oraş din nordul Siriei a devenit simbolul celor mai sângeroase atrocităţi comise de jihadiştii din cadrul SI, care au planificat aici atentate, crime şi campanii militare.

 

La trei ani de la fulgerătoarea sa ascensiune, „califatul“ Statului Islamic se surpă în faţa ofensivelor susţinute de Statele Unite sau de Rusia.

Statul Islamic deţine în continuare controlul asupra a jumătate din provincia Deir ez-Zor, din estul Siriei, unde este atacat pe două fronturi.

citeste totul despre: