VIDEO Imagini şocante în Bolivia. O primăriţă a fost târâtă pe străzi şi tunsă de protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriţa oraşului Vinto din centrul Boliviei a fost atacată de contestatari ai guvernului preşedintelui socialist Evo Morales, care au numit-o „criminală”. După ce au forţat-o să meargă pe străzi în picioarele goale, manifestanţii opoziţiei au turnat vopsea roşie pe ea şi i-au tăiat părul, relatează BBC.

Patricia Arce, primăriţa oraşului bolivian Vinto, care face parte din partidul de la guvernare Mas, a fost înapoiată poliţiei după câteva ore. Primăriţa arată speriată şi pierdută la scurt timp după eliberare.

Cel puţin trei oameni au murit în urma ciocnirilor violente între susţinătorii guvernului şi cei care îi contestă legitimitatea după alegerile din 20 octombrie, când numărarea voturilor s-a oprit inexplicabil pentru 24 de ore ca apoi preşedintele Evo Morales să primească un nou mandat încă din primul tur.

Un grup de manifestanţi antiguvernamentali s-a îndreptat către primăria orăşelului Vinto, din provincia Cochabamba, Bolivia centrală, după ce a aflat că doi protestatari au fost ucişi în urma încleştărilor cu susţinătorii preşedintelui bolivian reales.

Grupul a acuzat-o pe primăriţă că a trimis suporteri guvernamentali să spargă o baricadă de pe un pod, intervenţie care a dus la moartea a doi oameni din rândurile protestatarilor. O persoană a fost confirmată decedată în urma incidentului. Un student în vârstă de 20 de ani a murit în urma exploziei unui dispozitiv.

În strigătele mulţimii, „Criminala, criminala!”, primăriţa a fost târâtă de bărbaţi mascaţi în picioarele goale până la pod. Acolo a fost pusă să îngenuncheze, i-a fost tăiat părul şi protestatarii au turnat vopsea roşie pe ea. Totodată, au forţat-o să-şi semneze demisia. Biroul său a fost incendiat, iar ferestrele primăriei au fost sparte.

Ciocnirile au izbucnit între susţinători ai actualului preşedinte Evo Morales şi cei ai candidatului opoziţiei, Carlos Mensa, după ce numărarea voturilor a fost întreruptă inexplicabil timp de 24 de ore. Rezultatul i-a fost favorabil lui Morales care a fost dat câştigător cu peste 10 procente în faţa contracandidatului său.

Preşedintele bolivian l-a acuzat pe Mensa de orchestrarea unei lovituri de stat, iar de la anunţarea rezultatelor susţinătorii ambelor tabere s-au înfruntat în capitală şi alte oraşe ale Boliviei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite