VIDEO Preot înjunghiat în cea mai mare biserică din Canada, în timpul unei slujbe transmise în direct la TV. Suspectul ar fi de origine română

VIDEO Preot înjunghiat în cea mai mare biserică din Canada, în timpul unei slujbe transmise în direct la TV. Suspectul ar fi de origine română

Preotul Claude Grou FOTO AFP

Un preot a fost înjunghiat în faţa congregaţiei sale, în timpul unei transmisiuni live la TV, la cea mai mare biserică din Canada, informează AFP.

Imaginile difuzate la un post catolic de televiziune şi preluate ulterior de reţeaua de televiziune CTV au arătat cum un bărbat îmbrăcat în blugi, hanorac şi o şapcă albă s-a apropiat de preotul Claude Grou de la Oratoriul St. Joseph din Montreal, în faţa a 60 de enoriaşi îngroziţi. El poate fi văzut cum îl urmăreşte pe preotul de 77 de ani în jurul altarului şi cum stă ameninţător deasupra sa, în timp ce acesta cade la podea înainte ca bărbatul să-l înjunghie.
 
O martoră a incidentului, Adele Plamondon, a declarat pentru Radio-Canada că preotul - care din fericire a scăpat cu răni uşoare - se pregătea să citească din evanghelie, când „un bărbat a scos un cuţit şi a fugit înspre el ca să-l înjunghie.”
 
Grou şi-a revenit suficient cât să se ridice şi se poate vedea în filmare cum se îndepărtează în timp ce paznicii îl înconjoară pe atacator, care lasă cuţitul din mână. Trei paznici l-au imobilizat pe bărbat, în timp ce Grou părea să fie în stare de şoc.
 
Preotul a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri şi medicii au spus că starea sa este stabilă.
 
Suspectul în vârstă de 26 de ani, al cărui nume nu a fost făcut public de către autorităţi, va apărea astăzi în faţa instanţei. Potrivit publicaţiei Journal de Montreal, numele său este Vlad Cristian Eremia, un bărbat de origine română din Montreal. Sursa citată mai scrie că Eremia era şomer, declarase faliment în 2016, având datorii de peste 16.000 de dolari. În 2017, bărbatul a fost achitat într-un caz de hărţuire.
 
Poliţia nu a dezvăluit motivul atacului, dar purtătoarea de cuvânt Caroline Chevrefils a declarat pentru AFP că bărbatul „este cunoscut poliţiei.” „Acesta este un atac izolat, nu există nimic care să-l lege de terorism,” a mai adăugat ea.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: