VIDEO Premiul Nobel pentru Pace a fost înmânat preşedintei Liberiei

Comitetul Nobel le-a înmânat, sâmbătă, Premiul pentru Pace pe anul 2011 preşedintei Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, precum şi activistelor Leymah Roberta Gbowee (Liberia) şi Tawakul Karman (Yemen)

Ştiri pe aceeaşi temă

reşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, este prima femeie aleasă şef de stat pe continentul african. Sosită la putere după 14 ani de război civil, Johnson Sirleaf, în vârstă de 73 de ani, este un "simbol al noii Africi". În octombrie, Ellen Johnson Sirleaf a fost realeasă în funcţia de preşedinte al Liberiei.

,,Războinica pentru Pace"

Liberiana Leymah Gbowee, în vârstă de 39 de ani, este o activistă care a contribuit la eforturile de pace din ţara sa, fiind supranumită „războinica pentru pace". Gbowee este la originea mai multor iniţiative pentru pace, îndemnând femeile să se roage pentru pacea globală, indiferent de religie.

,,Jurnaliste fără lanţuri"

Tawakel Karman (32 de ani), din Yemen, este o activistă pentru drepturile omului, jurnalistă şi politician. Ea este membră a mişcării Al-Islah şi se află la conducerea organizaţiei Jurnaliste fără Lanţuri, pe care a creat-o în 2005.

Concert la Oslo

Ceremoniile pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace pe anul 2011 au început sâmbătă, la Oslo, şi vor culmina duminică, printr-un concert.

VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările