VIDEO La un pas de coliziune: şicanare în Marea Arabiei între o navă de război rusească şi un distrugător american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul apropierii navei ruseşti de cea americană Captură YouTube
Momentul apropierii navei ruseşti de cea americană Captură YouTube

O navă militară a Statelor Unite a evitat la limită o coliziune în nordul Mării Arabiei cu o navă militară a Rusiei, care, potrivit părţii americane, s-a apropiat în mod „agresiv“, transmite presa internaţională.

Incidentul, produs joi, a fost anunţat de US Navy şi confirmat de Ministerul rus al Apărării. În timp ce US Navy a denunţat o apropiere excesivă, Ministerul rus al Apărării a deplâns o atitudine neprofesionistă, acuzând nava americană că s-a interpus pe traiectoria celei ruseşti.

Conform Flotei a V-a a US Navy, distrugătorul USS Farragut se afla într-o misiune de patrulare de rutină când nava rusească s-a apropiat în mod „agresiv“. Pusă în această situaţie, nava americană a tras cinci sunete de sirenă, semnalul internaţional de alertă maritimă.

„Iniţial, nava rusească nu a reacţionat, dar în cele din urmă şi-a modificat traiectoria şi cele două nave s-au îndepărtat una de cealaltă“, precizează sursa citată. „Deşi nava rusească a luat într-un final măsuri, reacţia sa întârziată înainte de a respecta regulile internaţionale de navigaţie în cazul unei apropieri agresive a sporit riscul unei coliziuni“, subliniază US Navy.

Ministerul rus al Apărării a răspuns prompt, acuzând crucişătorul american de comportament neprofesionist şi o încălcare intenţionată a normelor maritime internaţionale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite