VIDEO Papa Francisc a oficiat liturghia din Duminica Învierii şi a adresat un mesaj pentru victimele „violenţei crude“ din Sri Lanka

VIDEO Papa Francisc a oficiat liturghia din Duminica Învierii şi a adresat un mesaj pentru victimele „violenţei crude“ din Sri Lanka

Papa Francisc adresând mesajul „Urbi et Orbi“ FOTO EPA-EFE

Papa Francisc a adus un omagiu numeroaselor victime ale atacurilor care au avut loc duminică, în Sri Lanka, în timpul tradiţionalei slujbe de Paşte celebrată la Vatican, suveranul pontif declarându-se aproape de „toate victimele acestei crude violenţe“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am aflat cu tristeţe ştirea privind aceste grave atentate, care exact azi, în duminica Paştelui, au adus doliu şi durere în mai multe biserici şi în alte lăcaşuri de rugăciune din Sri Lanka“, a spus Papa Francisc în tradiţionalul mesaj „Urbi et Orbi“ („Către cetate şi lume“), susţinut de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru.

„Doresc să-mi exprim  afecţiunea şi apropierea faţă de comunitatea creştină, care a fost lovită în timp ce se reculegea şi se ruga, şi faţă de toate victimele acestei crude violenţe. Îi încredinţez Domnului pe cei care au pierit tragic şi mă rog pentru cei răniţi şi pentru toţi cei care suferă din cauza acestui eveniment dramatic“, a adăugat suveranul pontif, citat de BFM TV şi news.ro.

Cel puţin 185 de persoane, între care 35 de străini, au fost ucise într-o serie de explozii în hoteluri de lux şi biserici din Sri Lanka unde era celebrată slujba de Paşte, a anunţat Poliţia.

Anterior, papa a oficiat liturghia din Duminica Învierii, transmite AFP.

Liturghia de Paşte a început cu intonarea cântecului „Resurrexit“ - care celebrează Învierea Domnului - la care au participat cardinali, episcopi şi preoţi, dar şi credincioşi veniţi din lumea întreagă.

Piaţa Sfântul 
Petru a fost decorată cu mii de flori aduse din Olanda, o tradiţie care datează din 1985, după ce un maestru florar olandez a decis să trimită o ofrandă florală Vaticanului în fiecare Duminică a Paştelui Catolic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: