VIDEO Papa Francisc, acuzat că promovează un cult păgân

VIDEO Papa Francisc, acuzat că promovează un cult păgân

Papa Francisc FOTO EPA-EFE

Sinodul Amazonian continuă să-i dea bătăi de cap Papei Francisc, cu toate că s-a încheiat de aproape trei săptămâni. Suveranul pontif este acuzat de „închinare idolatră“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criticile conservatorilor catolici la adresa progresismului promovat de Papa Francisc s-au înteţit după Sinodul Amazonian, ţinut în perioada 6 - 27 octombrie cu tema „Amazonia. Noi drumuri pentru Biserică şi pentru o ecologie integral“.

O petiţie lansată marţi de un grup internaţional de catolici conservatori îl acuză pe Papa Francisc că a comis „acte de superstiţie şi sacrilegiu“ în timpul acestui sinod.

Autorii petiţiei denunţă participarea liderului Bisericii Catolice (video mai jos) la o „închinare idolatră faţă de zeitatea păgână Pachamama“, scrie DPA, potrivit paginii electronice a Agerpres.

Sinodul a generat controverse mai ales după binecuvântarea a patru statui din lemn reprezentând-o pe zeiţa incaşă Pachamama (Mama Pământ) şi expunerea lor în biserica Santa Maria Transpontina. Statuile respective, calificate drept o „urâciune pusă în locul cel sfânt“, au fost ulterior furate şi aruncate în Tibru.

Publicaţia religioasă conservatoare First Things a numit acest sinod drept o apostazie a actualei conduceri a Bisericii Catolice şi un semnal al vremurilor de pe urmă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: