VIDEO Operaţiunea „Noua conexiune“: Arestări importante în rândurile Cosa Nostra şi unui clan mafiot din New York

VIDEO Operaţiunea „Noua
conexiune“: Arestări importante în rândurile Cosa Nostra şi unui clan mafiot
din New York

FOTO Arhivă

Forţele de ordine din Italia şi din Statele Unite au desfăşurat miercuri o operaţiune coordonată, numită „Noua conexiune“, împotriva Cosa Nostra şi clanului Gambino, din New York, care încercau să-şi reconstruiască reţelele.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Palermo, în Sicilia, poliţia locală a arestat zeci de membri ai Cosa Nostra, toţi luaţi în vizor pentru legături cu clanul newyorkez Gambino.

Potrivit agenţiei de presă ANSA, 19 persoane au fost arestate în acest caz, printre care şi primarul unui localităţi de lângă Palermo.

Poliţia a precizat că ancheta a pornit de la clanul Inzerillo, care a părăsit Sicilia în anii ’80 după ce a pierdut un război intern cu fostul şef al Cosa Nostra, Toto Riina, decedat între timp.

Clanul Inzerillo a fugit în Statele Unite, dar s-a întors la începutul anilor 2000, a căzut la pace cu foştii rivali şi şi-a reluat activităţile infracţionale, precizează poliţia, citată de agenţia de presă Reuters.

Bunuri în valoare de 3 milioane de euro au fost confiscate în cursul operaţiunii de miercuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: