VIDEO Oamenii de ştiinţă se pregătesc de cea mai mare expediţie organizată vreodată în zona Arcticii

VIDEO Oamenii de
ştiinţă se pregătesc de cea mai mare expediţie organizată vreodată în zona
Arcticii

Cercetători din 19 state se pregătesc să lanseze cea mai mare şi mai complexă expediţie din zona Arcticii: o călătorie de un an prin gheaţă, în speranţa că aceasta va ajuta la îmbunătăţirea modelelor ştiinţifice care ne ajută să înţelegem schimbările climatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În expediţia Mosaic, în valoare de 140 milioane de euro, 600 de oameni de ştiinţă din 19 ţări, inclusiv Germania, SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia şi China, vor lucra împreună în una dintre cele mai neprimitoare regiuni ale lumii, scrie The Guardian.
 
„Arctica este epicentrul schimbării climatice globale”, a spus Markus Rex de la Institutul pentru Cercetare Polară şi Marină Alfred Wegener din Germania, care va conduce expediţia. „În acelaşit timp, Arctica este regiunea de pe planetă unde înţelegem cel mai puţin sistemul climatic”.
 
Plin cu echipamente ştiinţifice, spărgătorul de gheaţă german RV Polarstern va pleca din Portul Tromso din nordul Norvegiei, acompaniat de un vas rus, pentru a căuta un loc potrivit unde să ancoreze şi să-şi stabilească baza.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: