VIDEO O nuntă ilegală între doi miri gay a stârnit o vânătoare de oameni în Arabia Saudită, după ce imaginile au devenit virale

VIDEO O nuntă ilegală între doi miri gay a stârnit o vânătoare de oameni în Arabia Saudită, după ce imaginile au devenit virale

FOTO Captură Video

Autorităţile din Arabia Saudită au organizat mai multe raiduri, ca reacţie la o înregistrare devenită virală care surprinde imagini de la o nuntă între doi miri gay, relatează Rp Front.

Ştiri pe aceeaşi temă

Videoclipul a apărut iniţial pe reţelele sociale miercuri, cu multe reacţii care condamnau nunta celor doi şi mesaje homofobe. O parte dintre oameni s-au revoltat şi împotriva noului conducător, Prinţul Mohammed Bin Salman, care încearcă să modernizeze Arabia Saudită, în timp ce alţii au avut reacţii pozitive şi i-au lăudat pe cei doi.
 
„Aceasta este noua Arabie Saudită, sub conducerea lui Mohammed bin Salman”, se arată în tweet-ul în care este postat videoclipul cu cei doi miri. Aceştia apar îmbrăcaţi în haine tradiţionale saudite.
 
Potrivit agenţiei de ştiri arabe Al Marsd, ceremonia a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Imaginile au provocat un şoc pe reţelele sociale arabe datorită legilor stricte împotriva homosexualităţii, însă agenţiile media de stat păstrează tăcerea cu privire la eveniment.
 
Un oficial guvernamental a declarat că în prezent se derulează o investigaţie oficială şi i-a avertizat pe saudiţi că trebuie să adere la „valorile şi virtuţile morale ale acestei ţări binecuvântate”. La fel ca în multe alte ţări din lumea arabă, homosexualitatea este ilegală în Arabia Saudită.
 
Al Marsd mai scrie că autorităţile saudite au arestat mai multe persoane implicate în eveniment şi că deocamdată nu i-au prins pe miri. Dacă vor fi găsiţi, aceştia vor putea fi supuşi la bătăi publice, deportare, trimişi la închisoare sau chiar executaţi.
 
Ultima pedeapsă cu moartea în care a fost invocată homosexualitatea a avut loc în 2005, atunci când doi bărbaţi, presupuşi a fi gay, au fost executaţi în nordul ţării după ce au ucis un pakistanez care le-ar fi descoperit relaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările