VIDEO O nouă filmare arată cum avionul ucrainean este lovit de rachetele iraniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Publicaţia americană The New York Times a publicat, marţi, o nouă filmare care arată cum avionul ucrainean doborât de forţele de securitate iraniene este lovit de cele două rachete.

Filmarea a fost verificată de publicaţie, transmite hotnews.ro.

Sâmbătă dimineaţă, autorităţile de la Teheran au recunoscut că au doborât din greşeală avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines. Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev.

Catastrofa care a dus la moartea a 176 de persoane - în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni - a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după tiruri de rachete ale Teheranului asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

VIDEO
 

Armata iraniană a emis un comunicat cu privire la producerea tragediei soldate cu 176 de morţi. În declaraţie se arată că forţele armate ale Iranului erau în alertă ridicată la momentul accidentului şi că aeronava s-a apropiat de o bază a Gărzilor Revoluţionare. 

„La câteva ore după operaţiunea cu rachete în Irak, zborurile militare americane din apropierea graniţelor Iranului s-au intensificat, iar oficialii militari iranieni au raportat că au văzut ţinte aeriene care ajungeau către centrele strategice ale Iranului“, potrivit unui comunicat publicat de Forţele Armate Iraniene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite