VIDEO Momentul în care coaliţia anti-jihadistă condusă de SUA aruncă 36 de tone de bombe peste o „insulă infectată“ de Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic a difuzat marţi un filmuleţ cu bombardarea unei „insule infectate“ de jihadişti. Atacul a avut loc în apropiere de Mosul, în nordul Irakului, transmite Fox News.

Peste 36 de tone de bombe au fost aruncate pe insula Qanus, situată pe râul Tigru, la sud de Mosul, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei americane.

Militarii americani afirmă că insula Qanus este „un important nod de tranzit“ pentru Statul Islamic, făcând legătura spre Siria şi alte ţări.

„Nu credem că se pot ascunde (…). Stabilim condiţiile, pentru ca forţele partenere să continue să menţină stabilitatea în regiune“, a declarat generalul Eric T. Hill, citat de Fox News

„Aşa se vede atunci când @USAFCENT F15 şi avioanele F35 aruncă 36.000 de kilograme de bombe peste o insulă infectată de Statul Islamic“, a comentat un colonel american la un filmuleţ cu imagini din timpul bombardamentului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite