VIDEO Miresele jihadiste, supărate pe jurnalişti. Cum au reacţionat femeile când au văzut că sunt filmate

VIDEO Miresele jihadiste, supărate pe jurnalişti. Cum au reacţionat femeile când au văzut că sunt filmate

FOTO AFP

Femei considerate a fi soţii ale jihadiştilor din Statul Islamic au fost filmate ţipând la jurnalişti şi jurând credinţă grupării teroriste, în timpul evacuării lor din Baghuz, ultimul bastion al SI din Siria, scrie metro.co.uk.

Imaginile, filmate în Baghuz, în timp ce femei şi copii au fost urcaţi în camioane pentru a fi trimişi în tabere de refugiaţi, arată cum o femeie aruncă apă spre camera care o filmează.
 
Una dintre „miresele jihadiste” i-ar fi spus unei jurnaliste de la faţa locului: „Nu ai citit Coranul, nu ţi-e ruşine?”

Mii de oameni-câţiva luptători ai SI, precum şi civili, în mare parte femei şi copii-au fugit sau au fost evacuaţi în ultimele zile din ultimul sat care se află sub controlul Statului Islamic.
 
 
O femeie care susţine că este din Damasc a declarat pentru AFP: „Am plecat, dar vor fi noi cuceriri în viitor.”

Se crede că în jur de 500 de luptători ai Statului Islamic încă se mai află pe teritoriu, alături de 3.000-4.000 de civili. Aceştia sunt în mare parte membri ai familiilor jihadiştilor, care au rămas în Baghuz, după ce mulţi de civili au părăsit localitatea în timpul pauzelor din lupte.

Forţele siriene susţinute de SUA au avansat încet spre marginile satului Baghuz în această săptămână, luptându-se cu militanţii care se adăposteau în tuneluri subterane.

Lupta a debutat duminică seară cu explozii puternice, Forţele Democrate Siriene deschizând focul în Baghuz, lovind un depozit de muniţii al SI.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: