VIDEO Militari ruşi prezenţi la Latakia, în Siria, afirmă că situaţia este aproape similară cu cea din Cecenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militar rus în Siria FOTO uaposition.com
Militar rus în Siria FOTO uaposition.com

O echipă a postului de televiziune France24 a reuşit să ajungă la Latakia, în vestul Siriei, de unde aviaţia militară rusă efectuează raiduri aeriene împotriva rebelilor sirieni, Frontului Al-Nusra, aripa din Siria a reţelei teroriste Al-Qaida, şi organizaţiei extremiste sunnite Statul Islamic. Potrivit unui militar rus, filmat în afara bazei, operaţiunile Moscovei din teritoriul sirian sunt coordonate de generali din Armata a 58-a.

Întrebat dacă este voluntar, un bărbat îmbrăcat în uniformă militară rusească, aflat în afara bazei, a refuzat să răspundă. În schimb, el a oferit mai multe informaţii relevante.

„Vă pot spune doar că am fost aici de la început şi vom fi până la sfârşitul anului. De fapt, nici noi nu ştim când vom pleca“, a spus el pentru France24.

„Ştiţi, sirienii au luat tot ce au avut nevoie: tancuri, TAB-uri, dar nu şi o mentalitate bună. E aproape la fel ca în Cecenia. Băieţii fac comerţ cu inamicul“, a continuat el.

„Vă amintiţi de războiul din Osetia? Generalii trimişi aici sunt cei din Armata a 58-a. Ei sunt cei care se ocupă de operaţiunile militare“, a dezvăluit el.

Armata a 58-a, care face parte din Districtul Militar Sud al Federaţiei Ruse, a fost fondată în martie 1995 şi a condus numeroase operaţiuni de-a lungul timpului, în special în Cecenia şi în războiul din Georgia, în august 2008.

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că avioanele sale au efectuat 934 de misiuni şi au distrus 819 ţinte militante în Siria, de la începutul operaţiunilor în această ţară, pe 30 septembrie, potrivit agenţiei Interfax.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite