VIDEO Mexic: Cel puţin 31 morţi şi 70 de răniţi după o explozie într-o piaţă de artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie într-o piaţă de artificii din Mexic FOTO Captură de ecran CNN
Explozie într-o piaţă de artificii din Mexic FOTO Captură de ecran CNN

Cel puţin 31 de persoane au murit, marţi, într-o explozie la o piaţă de artificii din afara capitalei mexicane, iar cel puţin 70 au fost rănite, dar numărul ar putea creşte, transmit agenţiile internaţionale de ştiri.

UPDATE 05.56 Exploziile artificiilor au omorât 31 de persoane, potrivit ultimului bilanţ oficial, iar numărul răniţilor a ajuns la 72, a declarat Eruviel Avila, guvernator al Mexicului.

13 copii au suferit arsuri pe circa 90 la sută din corp şi au fost trimişi în oraşul american Galveston, în Texas, pentru tratament, a declarat Avila.

El a promis, de asemenea, să îi găsească şi să îi pedepsească pe cei responsabili pentru explozie, dar şi să ofere asistenţă economică celor care şi-au pierdut mijloacele de subzistenţă. Peste 80 la sută din cele 300 de tarabe din piaţă au fost distruse de explozie, a spus oficialul Jose Manzur. Presa locală a raportat că au existat 300 de tone de artificii în piaţă la momentul exploziei.

Isidro Sanchez, şeful serviciilor de urgenţă Tultepec, a declarat că lipsa unor măsuri de siguranţă suficiente a fost cauza probabilă a exploziei.

Poliţia federală a declarat că a trimis o echipă de criminalişti pentru a investiga incidentul.

UPDATE 02.22 Numărul morţilor a ajuns la 27, fiind de asemenea rănite alte 70 de persoane, potrivit unui tweet al poliţiei federale din Mexic. 

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

Explozia a avut loc în piaţa de focuri de artificii San Pablito în Tultepec, la aproximativ 32 km la nord de Mexico City, potrivit unui oficial al serviciilor de urgenţă.

Televiziunea locală Milenio a arătat cum o rafală de focuri de artificii explodează în toate direcţiile, în timp ce un nor masiv de fum s-a ridicat deasupra pieţei.

Echipajele de urgenţă participau la îngrijirea victimelor şi la stingerea deflagraţiei. Oficialii serviciilor de urgenţă au declarat însă că nu există altă opţiune decât de a lăsa artificiile neexplodate să ardă.

Casele din apropiere au fost de asemenea afectate.                

WATCH: Video shows moment a massive fireworks explosion hits a market near Mexico City https://t.co/A2rZjvPG2B pic.twitter.com/8KA2Xrvr4S — BNO News (@BNONews) December 20, 2016

În 2005, un incendiu a cuprins aceeaşi piaţă, declanşând un lanţ de explozii care au distrus sute de standuri chiar înaintea Zilei Independenţei Mexicului. Un incendiu similar din Pablito Market San a distrus, de asemenea, sute de standuri în septembrie 2006.

Mulţi oameni din Mexic sărbătoresc în mod tradiţional festivităţile - inclusiv de Crăciun şi Anul Nou - prin explodarea de petarde zgomotoase şi rachete.

image

Pompieri şi salvatori în piaţa de artificii distrusă de explozie FOTO Eduardo Verdugo/AP

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite