VIDEO Un meteorit a produs panică în Cuba

VIDEO Un meteorit a produs panică în Cuba

Captură YouTube

Un meteorit a căzut vineri în Cuba şi a provocat o explozie auzită în mai multe localităţi,  transmite AFP, care citează un membru al Institutului Naţional de Geofizică şi Astronomie de la Havana.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numeroşi locuitori din provincia Pinar del Rio (vest) au difuzat pe reţelele de socializare imagini surprinse în timpul căderii acestui meteorit, care a avut loc la ora locală 14.00 (21.00 ora României), relatează agenţia France-Presse, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Jurnalişti de la postul de televiziune Telepinar au publicat fotografii cu fragmente de rocă  de culoare neagră, de mărimea unui pumn, căzute în localitatea turistică Vinales.

Surprinşi, localnicii au ieşit pe străzi. Conform autorităţilor locale, nu s-au înregistrat victime.

În afara Vinales, explozia a mai fost auzită în trei localităţi din jur, la Consolacion del Sur, Minas de Matahambre şi Martinez.

„Este vorba despre un meteorit din rocă, ce conţine un aliaj din fier şi nichel, dar şi o mare cantitate de silicat de magneziu“, a precizat un specialist de la Institutului Naţional de Geofizică şi Astronomie de la Havana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: