VIDEO Masacru în Africa: cel puţin de 95 de locuitori ai unui sat au fost împuşcaţi şi arşi în timpul nopţii de duminică spre luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Case arse în timpul masacrului din regiunea Bandiagara, din centrul Mali Captura YouTube
Case arse în timpul masacrului din regiunea Bandiagara, din centrul Mali Captura YouTube

Cel puţin 95 de locuitori ai unui sat din centrul Mali au fost ucişi în noaptea de duminică spre luni de către un grup de bărbaţi, scrie AFP.

Mali, o ţară din vestul Africii, este afectată din nou de un conflict interetnic sângeros. În noaptea de duminică spre luni, 95 de locuitori ai satului Sobane-Kou, locuit de populaţia dogon, au fost ucişi de un grup de bărbaţi. Atacatorii fac parte din populaţia fula, precizează un ales local şi o sursă din domeniul securităţii.

„Avem pentru moment 95 de civili ucişi. Cadavrele lor prezintă arsuri, căutăm“ alte victime, a declarat, sub acoperirea anonimatului, un ales din comuna Koundou, de care aparţine satul Sobane-Kou.

„Potrivit civililor, un grup de bărbaţi a tras din arme, a jefuit şi a dat foc. Este un sat dogon locuit de 300 de persoane care aproape că a fost ras“ de pe suprafaţa pământului a adăugat el pentru AFP.

Violenţele interetnice s-au înmulţit în centrul Mali de la apariţia, în 2015, a grupării jihadiste a predicatorului Amadou Koufa. Acesta din urmă îşi recrutează adepţii mai ales din populaţia fula, formată din păstori. Ţintele lor sunt populaţii bambara şi dogon, alcătuite din agricultori. Bambara şi dogon şi-au constituit deja „grupuri de autoapărare“, notează AFP.  

La 23 martie, 160 de fula au fost masacraţi în satul Ogossagou, în apropiere de graniţa cu Burkina Faso.

Satul Sobane-Kou, după măcel

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite