UPDATE Mai mulţi morţi după o explozie în timpul unui miting organizat de noul prim-ministru etiopian VIDEO

UPDATE Mai mulţi morţi după o explozie în timpul unui miting organizat de noul prim-ministru etiopian VIDEO

Premierul etiopian Abiy Ahmed FOTO AFP

O explozie a avut loc sâmbătă dimineaţă, la Addis Abeba, în timpul unui miting organizat de noul prim-ministru etiopian Abiy Ahmed şi la care participau mii de oameni.

UPDATE Mai mulţi oameni au murit în explozia din timpul mitingului organizat sâmbătă, în piaţa centrală din Addis Abeba, de prim-ministrul etiopian Abiy Ahmed. 
 
„Câţiva etiopieni au fost răniţi. Există şi câţiva oameni care şi-au pierdut viaţa”, a spus Abiy într-o intervenţie televizată.
 
Explozia a avut loc la câteva minute după ce el îşi susţinuse discursul în piaţa Meskel.
 
- Ştirea iniţială -
 
Ahmed a fost luat din piaţa Meskel de forţele de securitate imediat după ce susţinuse un discurs.
 
Presa locală a anunţat că mai multe persoane au fost rănite, scrie BBC. Site-ul de ştiri Addis Standard a citat un poliţist care a declarat că a avut loc „o explozie minoră” şi „câţiva oameni au fost răniţi”.
Abiy Ahmed a devenit prim-ministru după ce predecesorul său, Hailemariam Desalegn, a demisionat neaşteptat în luna februarie. El este primul lider aparţinând grupului etnic Oromo, care a protestat faţă de politicile guvernului în ultimii trei ani.
 
Etiopia a fost tulburată timp de mai mulţi ani de proteste ale oamenilor care s-au simţit marginalizaţi. Guvernul a fost acuzat de încălcarea drepturilor omului, inclusiv tortură şi executarea disidenţilor politici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: