VIDEO Iranul, condus de extremişti: „Să-l facem bucăţi pe ambasadorul Marii Britanii!“

VIDEO Iranul, condus de extremişti: „Să-l facem bucăţi pe ambasadorul Marii Britanii!“

Seyed Ahmad Alam Al-Ahadi e imaginea perfectă a unui om radical, ajuns să aibă un cuvânt greu de spus într-o ţară condusă de nişte dictatori

Pe vremuri, au existat naziştii care au torturat milioane de oameni şi au comis crime care, astăzi, sunt de neimaginat. Din păcate, istoria se repetă. Şi, ceea ce se întâmplă în Iran e încă o dovadă în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iranul de astăzi are nişte conducători care, cu siguranţă, în orice ţară civilizată de pe această lume, nu doar că n-ar conduce nimic, dar nu s-ar califica nici măcar pentru a da cu mătura pe străzi!
 
E suficient ca un observator neutru să acceseze site-urile agenţiilor de ştiri iraniene, precum ISNA, ILNA, Fars sau Tasnim, pentru a se convinge, fără a înţelege măcar ce scrie acolo, de nivelul la care se află conducătorii Republicii Islamice. Vorbim despre nişte indivizi nespălaţi, nebărbieriţi, îmbrăcaţi în haine ponosite într-o încercare penibilă de a prosti poporul cu următorul mesaj: „Noi ducem o viaţă simplă, suntem cu voi“. 
 
În realitate, aceşti oameni fură Iranul din 1979 încoace, dimensiunea jafului fiind peste puterea de înţelegere a omului de rând.
 
Şi, dincolo de furtul economic, cea mai mare crimă comisă de liderii acestui regim e îndobitocirea poporului prin transmiterea unor mesaje care, în multe alte ţări, adică în cele normale, ar fi de neimaginat!
 
Când nu vorbesc despre „tranşarea opozanţilor regimului“ în public, după cum „Adevărul“ a arătat aici, liderii religioşi ai ţării îi condamnă pe cei care refuză gesturi extreme, precum călcarea steagurilor altor ţări, şi susţin că diplomaţii aflaţi în Iran trebuie să fie „făcuţi bucăţi“. 
 
Aceste idei barbare au fost rostite, zilele trecute, de Seyed Ahmad Alam Al-Ahadi (75 de ani), care conduce, săptămânal, rugăciunea de vineri în oraşul Mashad.
 
Comentând imaginile cu studenţii iranieni care au refuzat să calce în picioare steagurile Americii şi cele ale Israelului, Alam Al-Ahadi i-a catalogat pe aceştia drept „nişte americani“. Iar apoi a avut un mesaj şocant pentru ambasadorul Marii Britanii, aflat la Teheran, care a participat la protestele stradale organizate de oameni după doborârea avionului ucrainean de către Gărzile Revoluţionare.
 
Ce a spus Seyed Ahmad Alam-Ahadi?
 
*Se spune că aceştia (n.r. - studenţii), când treceau pe lângă steagurile Israelului şi cele ale Americii, care erau desenate pe jos, au refuzat să treacă peste ele! Ăştia au trecut pe lângă cele două steaguri! Ăştia sunt americani! Ăştia sunt isrelieni! Ăştia sunt reprezentanţii acestor ţări care trăiesc printre noi şi fac astfel de gesturi. Dar ştiţi ce se face cu astfel de oameni în restul lumii? Şi voi trebuie să-i trataţi la fel!
 
*Şi apoi zic să-l expulzaţi pe ambasadorul Marii Britanii (n.r. - pentru că a participat la proteste). Dacă îl expulzăm, îi oferim cel mai mare cadou! E cea mai mare dovadă de iertare, dacă poporul nostru acceptă ca el să fie expulzat. Nu! Ambasadorul Marii Britanii trebuie să fie făcut bucăţi!
 
VEZI DISCURSUL ROSTIT DE ALAM AL-AHADI
 
VEZI REFUZUL STUDENŢILOR DE A TRECE PESTE STEAGURI
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările