VIDEO Fost director CIA: "Dacă Al-Qaeda ar obţine o bombă atomică, nu ar ezita să o folosească împotriva SUA"

VIDEO Fost director CIA:

Michael Hayden, fost director CIA

Fostul director al CIA Michael Hayden a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Newsmax că agenţia americană consideră că dacă Al-Qaeda va obţine o armă nucleară, cu siguranţă ar folosi-o împotriva Statelor Unite ale Americii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă putea, ar face-o, nu ar ezita, a afirmat Hayden.

Dacă vor opera un dispozitiv nuclear, va fi mai degrabă unul cu un mecansim de dispersare, care va arunca radiaţii în atmosferă, şi nu unul bazat pe detonare. Dar, cu sigurnaţă, dacă ar putea ar face-o, susţine fostul director al CIA.

Este probabil mult mai uşor pentru ei să opereze arme chimice sau biologice, decât bombe nucleare, a declarat Hayden, întrebat care crede ca sunt armele de distrugere în masă pe care Al-Qaeda încearcă sa le achizitioneze.

Declaraţiile lui Hayden sunt similare cu cele ale directorului FBI, Robert S. Mueller, făcute în mai 2007, care a spus că "obiectivul suprem" al organizaţiei teroriste este acela de a detona un dispozitiv nuclear care ar putea să ucidă sute de mii de americani.

Potrivit lui Muller, New York-ul şi Washington-ul ar putea fi ţintele principale pentru teroriştii care vor să detoneze o bombă nucleară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările