VIDEO Fidel Castro: „Voi muri în curând, dar ideile comuniştilor cubanezi vor rămâne”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul revoluţionar şi fostul preşedinte cubanez Fidel Castro a ţinut un discurs rar marţi, în cadrul congresului Partidului Comunist din Cuba, în care a spus că ideile comuniste vor rămâne în picioare în ţara caraibiană şi după moartea sa şi a celorlalţi lideri ai revoluţiei din 1959, relatează AP, care notează că discursul poate fi interpretat drept unul de rămas-bun.

„Voi împlini 90 de ani în curând şi voi fi precum toţi ceilalţi (n.r – lideri revoluţionari care au murit). Momentul acesta ne va veni fiecăruia în parte, dar ideile comuniştilor cubanezi vor rămâne ca dovadă pe această planetă a faptului că dacă sunt urmărite cu fervoare şi demnitate, pot produce bunuri materiale şi culturale necesare oamenilor, şi trebuie să luptăm neîncetat pentru obţinerea lor” a declarat fostul lider comunist.

„Aceasta ar putea fi una dintre ultimele dăţi când vorbesc în faţa voastră; trebuie să le spunem fraţilor noştri din America Latină şi din lume că poporul cubanez va fi victorios” a încheiat fostul conducător al Cubei.

Apariţiile publice ale lui Castro au fost destul de rare în ultimii ani, din cauza deteriorării stării sale de sănătate; în 2008, el a cedat preşedinţia statului cubanez fratelui său Raul, care a fost confirmat de congres pentru încă un mandat de cinci ani la şefia statului cubanez.

Fidel Castro a condus, practic, statul cubanez după revoluţia victorioasă din 1959 împotriva regimului Batista, fiind premier până în 1976 şi apoi preşedinte al ţării până la retragerea sa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite