VIDEO Fenomen neobişnuit: Bagdadul, acoperit de zăpadă după mai bine de un secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bagdadul a fost acoperit marţi de un strat de zăpadă, un fenomen rarisim în acest oraş din Orientul Mijlociu obişnuit să sufere mai degrabă din cauza căldurii extreme şi care a cunoscut un singur eveniment aproape similar în mai mult de un secol, înregistrat în 2008, relatează AFP.

Dacă acum 12 ani a fost vorba de lapoviţă, de această dată mai mulţi centimetri de zăpadă au acoperit automobilele, trotuarele şi frunzele palmierilor din capitala Irakului.

În afară de Bagdad, şi Kerbala, oraşul sfânt al şiiţilor, a fost acoperit de un strat de zăpadă de câţiva centimetri. 

Copiii din cele două oraşe s-au bucurat cel mai mult de acest fenomen meteorologic, bătându-se în număr mare cu bulgări de zăpadă pe străzi.

„Acest episod de ninsoare va se prelungi până miercuri“, a declarat pentru AFP Amer al-Jaberi, directorul Centrului de Meteorologie de la Bagdad, precizând că sudul Irakului este cuprins de un val de frig venit de pe continentul european.

Irakul, o ţară cu 40 de milioane de locuitori dintre care o treime trăiesc din agricultură, se confruntă cu o secetă severă, iar autorităţile speră ca acest an să fie mai bun din punct de vedere agricol, datorită ploilor care au alimentat debitele râurilor şi fluviilor, parţial secate din cauza barajelor construite în două ţări vecine: Turcia şi Iran.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite