VIDEO O familie de mexicani trăieşte de 30 de ani sub o piatră, în mijlocul deşertului

VIDEO O familie de mexicani trăieşte de 30 de ani sub o piatră, în mijlocul deşertului

Mexicanul trăieşte de 30 de ani în casa pe care a construit-o sub o rocă FOTO Reuters

În timp ce majoritatea oamenilor aspiră la o vilă cu piscină sau cel puţin un apartament cu o vedere minunată, un mexican se mulţumesţte să traiască sub o piatră. Mai mult, Benito Hernandez şi-a împlinit cea mai arzătoare dorinţă în ziua în care s-a mutat în casa lui din deşert.

Benito ştia încă de când avea opt ani că vrea să locuiască într-o peşteră. Deşi i-a luat 20 de ani ca să-şi împlinească visul, Benito a reuşit să transforme roca într-o casă primitoare. După ce a cumpărat pământul pe care se află o stâncă enorm de mare, Benito şi soţia lui au construit o casă chiar sub rocă.

Casa, aflată la 80 de kilometri de graniţa Mexicului cu SUA, este relativ mică, însă îndeajuns de mare pentru ca Benito şi soţia lui să-şi crească cei şapte copii. Familia Hernandez trăieşte de 30 de ani în „casa-peşteră”.

Totuşi, familia mexicanului trăieşte în condiţii ingrate: nu există electricitate şi nici sistem de canalizare. Familia Hernandez se bazează doar pe un cuptor cu lemne şi pe un izvor din apropiere. Benito recunoaşte că iarna se descurcau mai greu, fiindcă izvorul îngheţa.

Hernandez câştiga bani din cultivarea plantei Candelilla, care poate fi folosită pentru o grămadă de lucruri, de la lumânări la medicină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: