VIDEO Dictatorul narcisist. Robert Mugabe s-a închinat în faţa propriului portret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură YouTube Al Jazeera
FOTO Captură YouTube Al Jazeera

Preşedintele statului african Zimbabwe, Robert Mugabe, aflat de 28 de ani la putere, a fost surprins marţi închinându-se în faţa propriului portret, cu ocazia unei festivităţi de celebrare a 36 de ani de la recunoaşterea independenţei ţării sale faţă de Regatul Unit.

Preşedintele din Zimbabwe, un stat din sud-estul Africii, a ales un mod inedit de a le răspunde contestatarilor săi, care au organizat joia trecută cea mai mare acţiune de protest din ultimii zece ani. Peste 2.000 de persoane au ieşit în stradă la Harare, capitala ţării, să ceară locuri de muncă şi demisia lui Mugabe, însă acesta rămâne de neînduplecat. Ba dimpotrivă, cu ocazia unei festivităţi de celebrare a 36 de ani de la recunoaşterea independenţei ţării sale, a ţinut să se închine în faţa propriului portret, sub privirile pasive ale unor militari.

Robert Mugabe, în vârstă de 92 de ani, deţine al şaptelea mandat de preşedinte al Zimbabwe. El a fost ales pentru prima dată în acest post în decembrie 1987, după ce timp de şapte ani a fost prim-ministru.

Mugabe este criticat mai ales pentru stilul dictatorial şi opulenţa de care dă dovadă, în pofida economiei extrem de precare a ţării sale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite