VIDEO Crocodilii umblă pe străzile unui oraş din Australia devastat de inundaţii

VIDEO Crocodilii umblă pe străzile unui oraş din Australia devastat de inundaţii

Crocodil pe străzile oraşului australian Townsville FOTO Twitter @JoshBavas

Armata australiană a fost desfăşurată în unele zone din nord-estul ţării, din cauza unor inundaţii care au loc doar ”la o sută de ani”, în contextul în care pe străzi inundate au fost văzuţi crocodili, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Militarii, care au distribuit 70.000 de saci cu nisip, au folosit luni vehicule amfibie pentru a recupera locuitori echipaţi cu lămpi, urcaţi pe acoperişul caselor, în contextul în care un diluviu face ravagii în statul Queensland.

Nordul tropical al imensei insule-continent este obişnuit, în acest anotimp, cu ploi musonice. Însă precipitaţiile din ultimele zile depşesc cu mult nivelul normal, mai ales în oraşul de coastă Townsville.

Autorităţile au fost nevoite, duminică, să deschidă vane în lupta împotriva inundaţiilor, eliberând astfel torente de apă.

”Noi n-am văzut niciodată atâta apă în viaţa noastră”, a declarat Gabi Elgood, un jurnalist la un post de radio local. ”Credeam că nu se poate mai mult, însă ploaia nu se opreşte”.

La Townsville, multe maşini au fost aproape în întrgime acoperite de apă. Iar locuitorii, privaţi de curent, nu sunt ameninţaţii doar de inundaţii.

Publicaţia Townsville Bulletin a anunţat că crocodili marini au fost văzuţi pe străzi inundate. Autorităţile au lansat avertismentul ca locuitorii să nu se apropie de zonele respective.

”Dacă ideea de a vă întâlni cu un crocodil nu este de ajuns să vă descurajeze să vă duceţi să vă jucaţi în apă, trebuie să vă gândiţi că ar putea să mergeţi prin excrementele vecinului”, a avertizat, într-un comunicat, Poliţia din Queensland.

Asemenea preciptaţii ”nu sunt evenimet care are loc la 20 de ani, sunt un eveniment care are loc o dată la 100 de ani”, a subliniat sâmbătă premierul din Queensland Annastacia Palaszczuk.

Australia tocmai a înregistrat cea mai caldă lună ianuarie din toate timpurile, care a agravat seceta în estul şi sudul ţării şi a alimentat focuri de vegetaţie.

Călduri puternice nu sunt rare în timpul verii australe. Însă, potrivit unor experţi, modificările climatice au provocat creşterea temperaturilor - atât pe uscat cât şi în mare -, ceea ce creşte numărul zilelor extrem de calde şi riscul unor incendii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: