VIDEO Criza venezueleană: ameninţat cu pierderea puterii, Maduro le răspunde lui Pompeo şi contestatarilor săi

VIDEO Criza venezueleană: ameninţat
cu pierderea puterii, Maduro le răspunde lui Pompeo şi contestatarilor săi

Nicolas Maduro adresându-se poporului venezuelean Captură YouTube/ The Guardian

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi-a făcut miercuri prima apariţie la televiziunea naţională de la lansarea fazei finale a „Operaţiunii Libertatea“, anunţată marţi de către opozantul Juan Guaido.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un „mesaj adresat poporului venezuelean“, liderul socialiast de la Caracas a declarat că a ordonat deschiderea unei anchete pentru tentativă de lovitură de stat şi l-a criticat dur pe secretarul de Stat american Mike Pompeo.

„Am vorbit deja cu procurorul general“, a spus Maduro, promiţând pedepsirea tututor persoanelor implicate în „tentativa de lovitură de stat“.

Referindu-se la Pompeo, el l-a acuzat de lipsă de seriozitate.

„Mike Pompeo a spus aseară (marţi) că eu dispun de un avion pregătit să decoleze spre Cuba şi că ruşii mi-au interzis să părăsesc ţara. Domnule Pompeo, vă rog, câtă neseriozitate“, a tunat preşedintele venezuelean, puternic contestat în stradă.

Juan Guaido, autoproclamat preşedinte al Venezuelei şi recunoscut de peste 50 de state, a cerut marţi armatei să îl abandoneze pe Maduro şi s-a adresat populaţiei să se mobilizeze pentru faza finală a „Operaţiunii Libertatea”. A doua zi, el i-a chemat pe susţinătorii lui la „cel mai mare protest“ din istoria ţării.

Aflat la putere din 2013, Maduro susţine că se află în faţa unei „tentative de lovitură de stat“ susţinută de Columbia şi Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: