VIDEO Coreea de Nord ameninţă Statele Unite: Casa Albă şi clădirea Capitoliului, în flăcări

Coreea de Nord ameninţă Statele Unite: Capitoliul american, în flăcări

Un videoclip realizat de propagandiştii nord-coreeni înfăţişează un posibil atac asupra Casei Albe şi asupra clădirii Capitoliului american.

Ştiri pe aceeaşi temă

Videoclipul de patru minute intitulat „Furtuni de foc abătute asupra Sediilor Războiului“ a fost postat pe canalul oficial de YouTube al site-ului Uriminzokkiri, care difuzează ştiri şi materiale de propagandă din partea presei oficiale nord-coreene.

În primele două minute, autorii clipului sugerează că Statele Unite vor să îngenuncheze Coreea de Nord, folosind arme nucleare. În replică, o animaţie arată explozia imaginară a Capitoliului, survenită în urma unui atac nuclear.

Coreea de Nord a ameninţat în repetate rânduri Statele Unite, oficialii de la Pyongyang fiind înfuriaţi de sancţiunile impuse de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Deşi experţii susţin că ameninţările Coreei de Nord nu pot fi puse în aplicare, Statele Unite au declarat că vor lua măsuri de precauţie.

Nu este prima dată când un astfel de material difuzat de propaganda nord-coreeană ilustrează un posibil atac asupra Statelor Unite. Potrivit paginii electronice a postului CNN, luna trecută, un alt videoclip arăta zgârie-nori cuprinşi de flăcări într-un oraş american despre care s-a spus că ar fi New York.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările