VIDEO Copilul războiului din Afganistan: Zece ani de război, un reportaj impresionant

Un regizor ameican a realizat un documentar despre povestea afganilor şi războiul nemilos care macină şi azi populaţia săracă şi, de cele mai multe ori, lipsită de apărare în faţa talibanilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul Phil Grabsky l-a întâlnit pe Mir acum zece ani, când a ajuns prima dată în Afganistan, imediat după izbucnirea războiului. I-a captivat atât de mult atenţia încât cineastul american a făcut din el personajul principal al documentarului care de altfel îi şi poartă numele "Băiatul Mir".

An de an, Grabsky s-a întors în Afganistan pentru a-l revedea pe Mir. Nu a vrut să aleagă un adult pentru documentarul său. Spune că în loc să aibă o perspectivă a viitorului, ar fi avut una a trecutului. Doar prin ochii unui copil ar fi putut să spună o poveste despre inocenţă, speranţă, dar şi despre dezamăgiri.

"Când voi fi mare şi voi învăţa suficient, mi-aş dori să fiu profesor", spunea Mir cu ani în urmă, scrie Realitatea.net.

Dar destinul lui Mir a fost altul. A renunţat la şcoală, iar acum, deşi este doar un adolescent, lucrează într-o mină pentru a-şi ajuta familia. Speră totuşi că va putea cândva să îşi reia studiile. Viitorul lui, însă, este la fel de incert ca al celorlalţi afgani.

VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările