VIDEO Confesiunile unei foste soţii a liderului Statului Islamic. Femeia vorbeşte despre căsnicia ei cu cel mai căutat terorist din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saja Al-Doulaimi, alături de fiica sa Hagar FOTO Expressen
Saja Al-Doulaimi, alături de fiica sa Hagar FOTO Expressen

Saja Al-Doulaimi, fosta soţie a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a oferit un interviu publicaţiei suedeze „Expressen“ în care a dat detalii despre căsnicia sa cu cel mai temut terorist din lume şi despre planurile sale de viitor, spunând că vrea să se stabilească în Europa.

Femeia căsătorită în prezent cu un palestinian şi stabilită în Liban spune că nu înţelege cum fostul ei soţ, la acea vreme un asistent universitar adulat de studenţii săi, a devenit cel mai temut şi căutat terorist din lume.

Născută dintr-o familie burgheză din Irak, ea dezvăluie că a fost căsătorită iniţial cu o gardă de corp a fostului dictator irakian Saddam Hussein. Rămasă văduvă şi cu doi băieţi gemeni, ea s-a recăsătorit în 2008, la sfaturile tatălui său, cu Abu Bakr al-Baghdadi.

„M-am măritat cu o persoană normală, care era asistent universitar. La acel moment numele său era Hisham Mohammad“, spune Saja Al-Doulaimi.

Ea s-a mutat, împreună cu băieţii săi, în casa noului soţ şi a împărţit „spaţiul mic“ cu prima nevastă a liderului Statului Islamic şi copiii acesteia. Noul ei soţ nu a spus prea multe despre trecutul său, menţionează tânăra de 28 de ani.

„Era misterios. Nu era vorbăreţ. Uneori dispărea cu zilele. Era un bărbat familist normal. Este un mister cum a devenit emirul (acum califul, n. red.) celei mai periculoase organizaţii teroriste din lume“, mărturiseşte ea.

Saja spune că l-a părăsit pe liderul jihadist după trei luni de căsătorie, când era deja gravidă. Fiica lor, Hagar, are şase ani acum.

„Ultima discuţie am avut-o în 2009. Mă ruga să mă întorc la el, dar luasem deja o decizie“, susţine ea.

Eliberată acum câteva luni dintr-o închisoare din Liban, ea se declară nevinovată şi spune că intenţionează să se stabilească într-o ţară europeană.

„Nu mă simt vinovată? Am fost căsătorită cu el în 2008. Suntem divorţaţi acum“, afirmă ea.

„Sunt etichetată ca fiind teroristă, dar nu sunt nici pe departe aşa. Vreau să trăiesc într-o ţară europeană, nu într-una arabă. Vreau să trăiesc fără constrângeri“, afirmă Saja Al-Doulaimi în interviul publicat joi.

Cu toate acestea, ea laudă sharia, care garantează în opinia ei „libertate şi drepturi pentru femei“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite