VIDEO Cum au combinat irakienii tehnica americană cu cea rusească. Sistemul antitanc Kornet-E, amplasat pe Humvee

VIDEO Cum au combinat irakienii tehnica americană cu cea rusească. Sistemul antitanc Kornet-E, amplasat pe Humvee

Sistemul antitanc Kornet-E

Armata irakiană a instalat un sistem antitanc rusesc "Kornet-E" pe maşina blindată americană Humvee. Fotografii ale hibridului, văzut în mai multe locuri unde militarii irakieni au dus lupte cu jihadiştii din Statul Islamic, au apărut pe Twitter.

Ştiri pe aceeaşi temă

Militarii irakieni au combinat tehnica rusească cu cea americană. Ei au înlocuit mitraliera de mare calibru Browning M2, din dotarea standard a blindatului american Humvee, cu sistemul antitanc Kornet-E de producţie rusească. Imaginile hibridului au şi apărut pe Twitter

Kornet-E este produs de uzina de armament din oraşul rusesc Tula. Rachetele din dotarea sistemului lovesc tancuri, blindate, fortificaţii militare şi chiar ţinte aeriene în raza de circa 5,5 kilometri.

Complexul se află şi în dotarea militarilor turci, şi a fost folosit de asemenea în luptele contra detaşamentelor Statului Islamic Irak, precizează RIA Novosti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: