VIDEO Un cal de curse a sărit în mulţimea de spectatori: şapte persoane au fost rănite

Şapte oameni au fost răniţi după ce un cal de curse a sarit gardul de protecţie, într-o tribună plină de spectatori, în timpul unui carnaval din Australia.

Calul a sărit mai bine de doi metri, căzând peste cei câţiva zeci de oameni adunaţi într-una dintre gradene,  după ce l-a aruncat din şa pe jocheu.

Cei 7 răniţi, printre care se află şi o fetiţă de doi ani, cu o fractură de claviculă, au fost transportaţi la spital. O bătrână de 80 de ani se află în stare gravă.

Incidentul a stârnit un val de nemulţumiri din partea organizaţiilor pentru protecţia animalelor, dar şi din partea activiştilor, care cer interzicerea acestor de evenimente.

Criticii curselor de cai susţin că acest sport este o cruzime, subliniind că din cei opt cai care au început cursa în timpul căreia a avut acest incident, doar doi au ajuns la finish cu jocheul călare.

Pe lângă faptul că aceste curse de cai reprezintă o cruzime legală, ele mai sunt şi finanţate de Guvern”, a spus purtătorul de cuvânt al unei organizaţii de protecţie a animalelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: