VIDEO O înregistrare pare să arate momentul în care avionul ucrainean e lovit de o rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul canadian Justin Trudeau a declarat joi că se pare că o rachetă iraniană a doborât avionul ucrainean
Premierul canadian Justin Trudeau a declarat joi că se pare că o rachetă iraniană a doborât avionul ucrainean

O înregistrare video transmisă CNN şi New York Times arată o rachetă care zboară pe cerul Teheranului miercuri şi care loveşte un obiect. În jurul acelei ore, avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord s-a prăbuşit la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul din capitala iraniană.

CNN precizează că nu poate verifica autenticitatea înregistrării, dar clădirile care pot fi văzute par similare celor din suburbia Parand a capitalei iraniene. Avionul ucrainean s-a prăbuşit la nord de această suburbie.

Imaginile, trimise CNN şi  New York Times, arată o lumină pe cer, care se mişcă de la stânga la dreapta şi apoi explodează. 

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat joi că se pare că o rachetă iraniană a doborât avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord prăbuşit miercuri, la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran, relatează Reuters.

Joi, un oficial american, care invoca date primite prin satelit a declarat că Washingtonul a stabilit, cu un înalt grad de certitudine, că avionul a fost doborât de rachete. Acelaşi oficial a relatat că avionul ucrainean, un Boeing 737-800, a fost urmărit de radarul iranian,

Alţi doi oficiali americani au firmat că, în opinia Washingtonului, avionul a fost doborât accidental, conform Reuters.

Şeful Aviaţiei civile iraniene Ali Abedzadeh a calificat drept ”zvonuri ilogice” informaţiile conform cărora Iranul este vinovat de prăbuşirea avionului ucrainean.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite