VIDEO Atac aviatic nocturn al Israelului asupra Siriei. Aeroportul Internaţional din Damasc, lovit

VIDEO Atac aviatic nocturn al Israelului asupra Siriei. Aeroportul Internaţional din Damasc, lovit

Armata israeliană a anunţat luni că a lovit ţintele iraniene Quds din Siria şi a avertizat forţele siriene să nu atace teritoriul sau forţele israeliene. „În urma loviturilor, infrastructura Aeroportului Internaţional Damas a fost parţial avariată", au declarat militarii ruşi.

 
Presa de stat siriană a citat o sursă militară siriană ce declara că Israelul a lansat un "atac intens prin valuri consecutive de rachete ghidate", dar că defensiva aeriană din Siria a distrus majoritatea "ţintelor ostile".
 
Martorii din Damasc au declarat că explozii puternice au fost vizibile pe cer aproape o oră.
 
"Am început să lovim ţintele iraniene Quds pe teritoriul sirian. Noi avertizăm forţele armate siriene împotriva încercării de a lovi forţelor sau teritoriile israeliene", a declarat armata Israelului într-un comunicat.
 
Forţa Quds se ocupă de operaţiunile externe ale Gărzilor Revoluţionare ale Iranului.
 
Apărarea antiaeriană din Siria a distrus mai mult de treizeci de rachete de croazieră şi bombe aeriene ghidate ale forţelor israeliene în timpul raidului de noapte asupra Siriei, a anunţat Centrul Naţional rus de Management al Apărării.
 
"La 21 ianuarie 2019, între 02:11 şi 02:56, forţele aeriene israeliene au efectuat trei lovituri aeriene împotriva teritoriului sirian din vest, sud-vest şi sud. Prin respingerea atacului, sistemele antiaeriene siriene a distrus mai mult de 30 de rachete de croazieră şi bombe", potrivit sursei citate.
 
Centrul a anunţat, de asemenea, că patru soldaţi sirieni au fost ucişi şi alţi şase răniţi în timpul raidului.

Centrul Naţional de Control şi Apărare rus a anunţat că patru avioane israeliene de luptă au atacat un aeroport sirian la sud-est de Damasc. 
 
Acest atac aerian a lovit, de asemenea, Aeroportul Internaţional Damasc.
 
"În urma loviturilor, infrastructura Aeroportului Internaţional Damas a fost parţial avariată", au declarat militarii ruşi.

Cel puţini 11 combatanţi, dintre care doi sirieni, au fost ucişi în urma loviturilor aeriene israeliene asupra poziţiilor regimului sirian şi aliatului său iranian în Siria, în noaptea de duminică spre luni, informează organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citată de AFP şi dpa.

Bombardamentele israeliene au lovit ţinte în regiunea Damasc, potrivit OSDO. La rândul său, Israelul a anunţat că a întreprins bombardamente în Siria împotriva poziţiilor iraniene şi ale regimului sirian.

Acestea sunt cele mai sângeroase raiduri israeliene din ultimele luni, a subliniat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, organizaţie cu sediul la Londra. "Loviturile israeliene care au vizat poziţiile militare de lângă Damasc şi în sud au ucis 11 combatanţi pro-regim, dintre care doi sirieni", a precizat Rahman.

Poziţii ale regimului, dar şi ale aliaţilor săi, Iranul precum şi mişcarea Hezbollahul libanez, au fost de asemenea luate ca ţintă în sectoarele Kesswa şi Jamraya, lângă capitala siriană, precum şi în incinta aeroportului internaţional din Damasc, potrivit directorului OSDO.

A fost vizat un aeroport militar din provincia Soueida, precum şi depozite deţinute de Iran şi Hezbollah, a adăugat directorul OSDO.

Loviturile au urmat atacurilor transfrontaliere de duminică, când Siria a declarat că a respins un atac aerian israelian. Israelul a spus că a interceptat o rachetă trasă către înălţimile Golan.
 
"Avem o politică permanentă, de a lovi prezenţa Iranului în Siria şi a răni pe oricine încearcă să ne rănească", a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.
 
Armata israeliană a declarat că un loc popular pentru sporturile de iarnă de pe Muntele Hermon, pe înălţimile Golan, controlate de israelieni, va fi închis pentru o zi.
 
Netanyahu, săptămâna trecută, a recunoscut un atac israelian asupra a ceea ce el a numit un depozit iranian de arme în Siria, unde Teheranul oferă Damascului un sprijin vital.
 
El a declarat pentru guvernul său că Israelul a efectuat "sute" de atacuri în ultimii ani ai războiului din Siria pentru a lovi Iranul şi aliatul sau Hezbollahul din Liban.

În mai, Israelul a întreprins zeci de raiduri aeriene sângeroase împotriva unor ţinte prezentate drept iraniene în Siria, afirmând că ripostează la tiruri de rachete "iraniene" ce proveneau de pe teritoriul sirian.

La acea dată, aceste lovituri au ucis, potrivit OSDO, cel puţin 27 de combatanţi pro-regim, dintre care doi soldaţi sirieni şi 21 de combatanţi străini, dintre care 11 iranieni. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: