VIDEO Arma rugăciunii: Papa Francisc a recitat „Tatăl Nostru” cu gândul la încetarea pandemiei de noul coronavirus

VIDEO Arma rugăciunii: Papa Francisc a recitat „Tatăl Nostru” cu gândul la încetarea pandemiei de noul coronavirus

Papa Francisc FOTO EPA-EFE

Creştinii din întreaga au spus miercuri la miezul zilei rugăciunea „Tatăl nostru”, pentru a-l implora pe Dumnezeu să oprească pandemia noului coronavirus, la îndemnul Papei Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Papa a propus această rugăciune comună şi simultană duminică tuturor bisericilor şi comunităţilor creştine de diverse confesiuni din întreaga lume.

În aceste zile de încercări, în timp ce omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, aş vrea să propun tuturor creştinilor să-şi unească vocile către cer”, a îndemnat el.

Rugăciunea „Tatăl nostru” a Papei a fost difuzată - în streaming - la prânz în Italia (13.00, ora României), pe site-ul Vaticanului.

Papa a susţinut o introducere, în care a subliniat că această rugăciune a fost destinată totodată „bolnavilor şi familiilor lor, personalului care îngrijeşte şi celor care îi susţin, autorităţilor, forţelor de poliţie şi voluntarilor, dar şi miniştrilor (cultului) din comunităţile noastre”.

Creştinii reprezintă aproximativ 2,3 miliarde de oameni, dintre care 1,3 miliarde sunt catolici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: