VIDEO Cum a apărut filmuleţul în care Trudeau îl bârfeşte pe Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a şi-a dorit să organizeze o recepţie discretă pentru liderii NATO, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Premierul canadian Justin Trudeau l-a bârfit pe preşedintele american Donald Trump în faţa altor lideri mondiali, iar acesta din urmă s-a supărat şi şi-a anulat o conferinţa de presă. Un producător de la CBC spune cum a dat de această secvenţă care tulbură apele între cei doi mari vecini.

Justin Trudeau l-a supărat din nou pe Donald Trump în marja unui summit internaţional. După ce Donald Trump a părăsit summitul G7 din Quebec, desfăşurat pe 8-9 iunie 2018, din cauza unor divergenţe legate de comerţ, de data aceasta liderul de la Casa Albă şi-a anulat conferinţa de presă programată pentru sfârşitul summitului NATO de la Londra şi a preferat să plece mai devreme acasă.

Cel de-al 45-lea preşedinte american şi-a motivat decizia prin faptul că vorbise deja destul de mult. Reacţia sa a venit după ce a văzut filmuleţul cu Justin Trudeau bârfindu-l în faţa a trei lideri mondiali: premierul britanic Boris Johnson, premierul olandez Mark Rutte şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

AFP scrie că premierul canadian l-a ironizat pe preşedintele american în faţa celor trei lideri. Potrivit AFP, Trudeau a intervenit în urma unei întrebări puse de Johnson lui Macron. „De asta ai întârziat?“, l-a întrebat premierul britanic pe preşedintele francez. „A întârziat pentru că a stat 40 de minute în plus la conferinţa de presă“, a spus premierul canadian, făcând referire la conferinţa de presă susţinută de Macron împreună Trump şi care s-a prelungit cu 40 de minute faţă de timpul alocat iniţial. Rutte spune la rândul său „presa fake news“, aşa cum cataloghează Donald Trump presa care îl critică pentru acţiunile sale. Dacă Boris Johnson doar zâmbeşte politicos, Emmanuel Macron spune şi el ceva, însă comentariile sale nu pot fi auzite.

Acest filmuleţ, care a devenit viral, probabil nu ar fi apărut fără Chris Rands, producător la CBC. El a observat discuţia neobişnuită între cei patru lideri, scrie cbc.ca, care prezintă varianta jurnalistului despre cum a descoperit discuţia.

Chris Rands afirmă că o observat momentul schimbului de replici dintre cei patru în timp ce căuta secvenţe video de la summit.

„Una dintre activităţile mele ca producător de teren este să găsesc imagini pentru înregistrări audio sau pentru texte. Căutam imagini şi era o recepţie la Palatul Buckingham care părea să fie live sau aproape live“, spune jurnalistul canadian, citat de cbca.ca.

„În timp ce derulam imaginile, am văzut un mic grup drăguţ cu premierul britanic Boris Johnson, preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul olandez Mark Rutte şi puţin mai târziu prinţesa Ana“, explică el.

Spune că i-a atras atenţia modul în care gesticula Justin Trudeau, întrucât sugera că zice ceva interesant. Atunci şi-a pus căştile şi a reuşit să audă replicile premierului canadian.

Întrebat în legătură cu acest filmuleţ, Donald Trump a declarat despre Justin Trudeau că este „un om cu două feţe“. Liderul de la Casa Albă a pus cuvintele vecinului său din Nord pe seama unei supărări, întrucât i-a reproşat că Guvernul canadian nu alocă 2% din PIB pentru apărare.

Într-o conferinţă de presă, Trudeau a recunoscut că a vorbit despre Trump cu Macron, Johnson şi Rutte.

„Seara trecută (marţi seara, n. red.) am făcut referire la faptul că înaintea întâlnirii mele cu preşedintele Donald Trump s-a ţinut o conferinţă de presă neprogramată”, a precizat premierul canadian.

El a mai spus că nu este îngrijorat că relaţia dintre Canada şi Statele Unite ar putea fi afectată după comentariile sale. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite