VIDEO Ambasadorul Haiti în SUA: "Prea devreme pentru a estima bilanţul victimelor"

VIDEO Ambasadorul Haiti în SUA:

Raymond Joseph (stânga): Victimele devastatorului cutremur din Haiti nu pot fi încă estimate

Ambasadorul statului Haiti în Statele Unite ale Americii, Raymond Joseph, a declarat miercuri că nu există nicio modalitate de a estima bilanţul victimelor cutremurului devastator cu magnitudinea 7 care a lovit naţiunea insulară, informează AP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raymond Joseph a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune ABC: Sunt sigur că ne vom confrunta cu un dezastru de proporţii majore.

Întrebat care este lucrul de care ar avea cea mai mare nevoie haitienii în prezent, el a răspuns că o navă spital pe coasta Haiti reprezintă o necesitate imperativă pentru noi în acest moment.

Acesta a menţionat că este prea curând să se aprecieze câte persoane au murit în cutremurul de marţi cu magnitudinea 7: Mulţumesc lui Dumnezeu că a fost după orele de serviciu.

Potrivit ambasadorului, majoritatea angajaţilor părăsiseră clădirile de birouri la momentul producerii seismului.

Pentru măsurarea intensităţii seismului de marţi a fost folosită scara magnitudinii momentului, utilizată în general de Institutul geofizic american, unde un seism cu magnitudinea de 6 este considerat puternic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: