VIDEO Act de sfidare la adresa Turciei conservatoare. Anchetă la Izmir, după ce „Bella Ciao” a răsunat din minarete în locul chemării la rugăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântecul „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele din Izmir în locul obişnuitei chemări la rugăciune, ca urmare a unui atac informatic, iar autorităţile anchetează cazul, transmite news.ro.

Sistemul de chemare la rugăciune din Izmir a fost ţinta unor hackeri, astfel încât cântecul partizanilor italieni „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele unor moschei din oraşul situat în vestul Turciei.

Autorităţile au deschis o anchetă joi, potrivit en24.news, citat de news.ro.

Divizia locală a Diyanet, autoritatea turcă pentru probleme religioase, a confirmat incidentul printr-un mesaj publicat pe Twitter.

„Bella Ciao” a fost difuzat după ce „persoane necunoscute au sabotat şi piratat sistemul de chemare la rugăciune”. Procuratura din Izmir a deschis o investigaţie privind incidentul, dar şi în legătură cu utilizatori de social media suspectaţi că „au denigrat valorile religioase” pentru că au apreciat cele întâmplate, scrie agenţia Anadolu.

Un purtător de cuvânt al partidului conservator AKP, aflat la putere, a condamnat „vehement” incidentul petrecut în al treilea cel mai mare oraş al Turciei, ameninţând pe Twitter că făptaşii vor fi găsiţi.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite