VIDEO Încleştări între poliţie şi sute de migranţi la graniţa între Turcia şi Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia din Grecia intervine cu gaze lacrimogene asupra migranţilor care încearcă să treacă graniţa din Turcia FOTO EPA-EFE
Poliţia din Grecia intervine cu gaze lacrimogene asupra migranţilor care încearcă să treacă graniţa din Turcia FOTO EPA-EFE

Poliţia din Grecia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a opri trecerea a sute de migranţi care au încercat sâmbătă să treacă frontiera cu Turcia, relatează Deutsche Welle.

Încleştări între forţele de ordine şi migranţi au izbucnit la graniţa între Turcia şi Grecia după ce 4.000 de migranţi au încercat să treacă „illegal” frontiera, in oraşul Edirne, aflat la aproximativ 200 de kilometri de Istanbul, şi au aruncat cu pietre în poliţişti, susţin autorităţile din Grecia.

Corespondentul Deutche Welle în Turcia, Julia Hahn, a scris pe Twitter că poliţia a folosit gaze lacrimogene şi sprayuri cu piper pentru a opri migranţii. Majoritatea migranţilor a petrecut noaptea în apropierea graniţei la temperaturi de câteva grade Celsius, şi alţii continuă să sosească aici, spune ea. Printre ei nu se află foarte mulţi sirieni, ci vin mai degrabă din Pakistan, Afganistan şi Iran.

CNBC îl citează pe Muhammed Abdullah, un migrant de 25 de ani care spune că dorinţa sa este să ajungă în Germania : „Aici nu găsim de muncă. Turcia nu este deloc binevoitoare, Europa e mult mai bună cu noi”.

Vineri autorităţile au transmis că Grecia îşi întăreşte securitatea la graniţă după ce Turcia a anunţat că nu va mai împiedica refugiaţii să ajungă în Europa ca represalii în urma uciderii a 33 de soldaţi turci în nordul Siriei joi în atacuri ale regimului sirian susţinut aerian de Rusia.

    

„Guvernul va face orice pentru a-şi proteja frontierele. Nu are nimic de-a face cu Idlib”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului grec.

„Nu vom mai închide acele uşi. De ce? Pentru că Uniunea Europeană trebuie să-şi ţină promisiunile. Nu suntem nevoiţi să avem grijă de atât de mulţi refugiaţi, să îi hrănim”, a spus el.

Erdogan s-a plâns că fondurile transferate Turciei de UE pentru refugiaţi ajung prea greu şi a mai spus că i-a cerut cancelarului german Angela Merkel să trimită fondurile germane direct Guvernului turc.

Graniţele Turciei spre Europa erau închise migranţilor sub un acord negociat între UE şi Turcia după valul masiv de refugiaţi din 2015-2016, când peste 1 milion de oameni au trecut în Europa.”, a spus preşedintele turc, potrivit news.ro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite