VIDEO Peste 140 de persoane au murit în Rio de Janeiro în inundaţiile din ultimele două zile

VIDEO Peste 140 de persoane au murit în Rio de Janeiro în inundaţiile din ultimele două zile

AFP: Autorităţile încearcă să salveze un bărbat prins sub dărâmăturile provocate de inundaţii

Bilanţul morţilor din Rio de Janeiro din urma furtunii, care a cauzat pagube severe luni şi marţi, a ajuns la 145, potrivit ultimului raport dat de Protecţia Civilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri seara a avut loc o nouă alunecare de teren în apropiere de Rio, unde până la 60 de persoane ar putea să fie acoperite de pământ. Aproximativ 45 de case au fost afectate de o alunecare de teren la Niteroi, un oraş legat de Rio printr-un pod de 15 kilometri.

Niteroi este oraşul cu cel mai grav bilanţ de la apariţia, luni seară, a ploilor torenţiale în statul Rio.

Oraşul Rio a fost cuprins de haos din cauza ploilor care au căzut fără oprire luni şi marţi, transporturile fiind paralizate , iar torente de noroi năvălind pe străzi.

Aproximativ 5.000 de agenţi municipali erau mobilizaţi miercuri pentru a curăţa noroiul care acoperea în unele locuri străzi şi maşini.

Autorităţile au menţinut starea de alertă maximă, eexcluzând noi alunecări de teren şi cerând din nou locuitorilor din zonele de risc să îşi părăsească domiciliile.

Majoritatea victimelor au fost acoperite de torente de noroi în zonele de periferie din apropierea dealurilor.

Pe de altă parte, presa a exprimat critici aduse autorităţilor care nu luat măsuri, timp de ani de zile, pentru a face faţă intemperiilor.

"Acelaşi haos... aceleaşi scuze. Tragediile provocate de ploi se repetă de 40 de ani şi autorităţile publice nu au făcut nimic", titra ziarul local O Globo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: