VIDEO 100 de câini husky au fost omorâţi după Olimpiada de Iarnă

VIDEO 100 de câini husky au fost omorâţi după Olimpiada de Iarnă

Cei mai fumoşi câini nordici pot fi văzuţi la Tuşnad

Simbolul Jocurilor Olimpice de Iarnă din anul 2010, care au avut loc în oraşul canadian Whistler, câinii husky, au avut de suferit enorm după încheierea probelor sportive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Outdoor Adventures, care deţine peste 300 de câini husky folosiţi pentru a trage săniile care îi transportu pe turiştii, este acuzată, de către un angajat, de uciderea a aproximativ 100 de animale.

Acesta a precizat, într-un document ajuns în posesia jurnaliştilor de la „The Globe and Mail", că s-a ocupat personal de eutanasierea câinilor şi cere compensaţii post-traumatice. El a fost obligat să omoare 100 de animale cu ajutorul unui veterinat, care însă nu a rezistat până la final, angajatul fiind nevoit să împuşte şi să le taie gâtul câinilor.

Conform documentului, compania Outdoor Adventures a decis sacrificarea câinilor deoarece nu mai era rentabil să îi păstreze.

Animalele au fost aruncate apoi într-o groapă, iar acum poliţia anchetează cazul, autorităţile fiind sesizate de către Societatea pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale.

Contactaţi de presa internaţională, reprezentanţii companiei nu au dorit să ofere explicaţii cu privire la acest eveniment, iar bărbatul care a eutanasiat animalele nu a precizat cine este managerul care i-a dat acest ordin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările