Victoria Nuland îndeamnă Beijingul să-şi exercite influenţa asupra Moscovei în criza ruso-ucraineană

Victoria Nuland îndeamnă Beijingul să-şi exercite influenţa asupra Moscovei în criza ruso-ucraineană

Victoria Nuland FOTO Arhivă

China trebuie să-şi folosească „influenţa” asupra Rusiei pentru a o descuraja să atace Ucraina, a declarat joi subsecretarul de stat pentru Afaceri Politice, Victoria Nuland.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Facem apel către Beijing să-şi folosească influenţa asupra Moscovei pentru a-i împinge către diplomaţie, pentru că dacă există un conflict în Ucraina, nici pentru China nu este bine”, a apreciat Nuland, citată de AFP.

„Ar avea un impact semnificativ asupra economiei mondiale şi asupra sectorului energetic”, a adăugat ea.

Statele Unite au subliniat totodată că gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, nu va fi activat dacă armata rusă va invada Ucraina.

Apelul lui Nuland vine după ce China şi-a exprimat susţinerea pentru „preocupările rezonabile” ale Rusiei.

Criza ruso-ucraineană va ajunge luni pe masa Consiliului de Securitate ale ONU la cererea Statelor Unite.

„Peste 100.000 de militari ruşi sunt dislocaţi la graniţa cu Ucraina, iar Rusia se angajează în alte acte de destabilizare împotriva Ucrainei, ceea ce constituie o ameninţare clară la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi a Cartei Naţiunilor Unite”, a declarat ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, potrivit AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările