Victoria Nuland, despre Nord Stream 2: Acum nu este nimic altceva decât „o bucată de metal pe fundul mării”. Gluma despre votcă

Victoria Nuland, despre Nord Stream 2: Acum nu este nimic altceva decât „o bucată de metal pe fundul mării”. Gluma despre votcă

FOTO Shutterstock

Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru Afaceri Politice, a avertizat că gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, ar putea rămâne blocat dacă armata rusă va invada Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă Rusia va invada Ucraina, într-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va progresa”, a declarat Nuland într-o conferinţă de presă.

Matthew Lee, jurnalist la Associated Press, i-a atras atenţia subsecretarului de stat pentru Afaceri Politice că de fapt Nord Stream 2 este gata şi conducta poate fi utilizată pentru a transporta orice, de la ulei de măsline la gaze naturale sau votcă.

„Votca ar fi bună. Uleiul de măsline ar fi bun”, a glumit Victoria Nuland. 

Totuşi, potrivit lui Nuland, în momentul de faţă Nord Stream 2 nu este nimic altceva decât „o bucată de metal pe fundul mării”.

Pe fondul creşterii ameninţării ruse, Berlinul a subliniat că viitorul Nord Stream 2 se va hotărî în funcţie de decizia Rusiei de a invada sau nu Ucraina.

Finalizat în toamna anului trecut după o investiţie de 12 miliarde de euro, Nord Stream 2 trebuie să obţină certificarea din partea autorităţilor germane de resort pentru a deveni operational. În prezent, procesul de certificare este suspendat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările