Victoria Nuland, despre Nord Stream 2: Acum nu este nimic altceva decât „o bucată de metal pe fundul mării”. Gluma despre votcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru Afaceri Politice, a avertizat că gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, ar putea rămâne blocat dacă armata rusă va invada Ucraina.

„Dacă Rusia va invada Ucraina, într-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va progresa”, a declarat Nuland într-o conferinţă de presă.

Matthew Lee, jurnalist la Associated Press, i-a atras atenţia subsecretarului de stat pentru Afaceri Politice că de fapt Nord Stream 2 este gata şi conducta poate fi utilizată pentru a transporta orice, de la ulei de măsline la gaze naturale sau votcă.

„Votca ar fi bună. Uleiul de măsline ar fi bun”, a glumit Victoria Nuland. 

Totuşi, potrivit lui Nuland, în momentul de faţă Nord Stream 2 nu este nimic altceva decât „o bucată de metal pe fundul mării”.

Pe fondul creşterii ameninţării ruse, Berlinul a subliniat că viitorul Nord Stream 2 se va hotărî în funcţie de decizia Rusiei de a invada sau nu Ucraina.

Finalizat în toamna anului trecut după o investiţie de 12 miliarde de euro, Nord Stream 2 trebuie să obţină certificarea din partea autorităţilor germane de resort pentru a deveni operational. În prezent, procesul de certificare este suspendat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite