Venezuela introduce cartelele de raţie pentru 20 de produse de strictă necesitate

Venezuela introduce cartelele de raţie pentru 20 de produse de strictă necesitate

Sistemul de raţionalizare se va implementa începând cu 10 iunie FOTO Reuters

Guvernul de la Caracas va aplica un sistem de raţionalizare a 20 de produse de bază, care se găsesc greu în Venezuela, relatează cotidianul spaniol „ABC”. Sistemul care urmează să fie aplicat în Venezuela se aseamănă cu celebrele cartele de raţie, folosite în România comunistă, dar şi în Cuba zilelor noastre.

Guvernul regional din statul Zulia va implementa noul sistem automatizat care încearcă să evite cumpărarea aceluiaşi produs, în aceeaşi zi, chiar dacă dintr-un alt supermarket. Sistemul, care începe să fie aplicat din 10 iunie, va fi implementat în 65 de magazine din Maracaibo şi San Francisco, potrivit secretarului general al Guvernului, Blagdimir Labrador. „Guvernul va monitoriza cumpărarea celor 20 de produse de bază”, a declarat Labrador.

Sistemul va înregistra fiecare cumpărătură şi astfel va evita ca acelaşi utilizator să cumpere acelaşi produs, în aceeaşi zi, în alt magazin, mai notează „ABC”.

Iniţiativă este menită să garanteze siguranţa alimentară a ţării şi să evite contrabanda cu alimente în afara graniţelor.

În ultima perioadă, Venezuela s-a confruntat cu o problemă în ceea ce priveşte hârtia igienică, medicamentele şi alte produse de strictă necesitate.

Joi, guvernul venezuelean, care acuză opoziţia că sabotează economia ţării, a afirmat că a intrat în posesia a 2.450 de pachete cu role de hârtie igienică păstrate într-un depozit clandestin, transmite AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările