Venezuela va distribui alimente columbienilor săraci din oraşul de graniţă Cucuta

Venezuela va distribui alimente columbienilor săraci din oraşul de graniţă Cucuta

FOTO ARHIVĂ

Venezuela va distribui alimente rezidenţilor săraci ai oraşului columbian de frontieră Cucuta weekendul următor, a anunţat luni Ministrul Informaţiilor, demers ce are loc în paralel cu planurile opoziţiei de a aduce în ţară ajutoare umanitare, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activiştii opoziţiei au jurat să aducă duminică în ţară alimente şi alte ajutoare provenite în parte de la SUA via ţările vecine, în ciuda refuzului preşedintelui Nicolas Maduro de a accepta sprijin umanitar.

Ministrul venezuelean al informaţiilor Jorge Rodriguez a declarat că peste 20.000 de cutii cu alimente vor ajunge la „fraţii şi surorile din Cucuta” pentru a ameliora „starea de nevoie extremă cu care se confruntă.”

Liderul opoziţiei Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte al Venezuelei, a lansat duminică o campanie naţională de a aduce în ţară alimente şi medicamente pe uscat şi pe apă. El a descris declaraţiile lui Rodriguez ca fiind „cinice,” precizând că demersul anunţat de acesta „nu schimbă cu nimic planul nostru de a face presiuni astfel încât ajutoarele să ajungă în ţară.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: