Varianta Delta se răspândeşte în China. În Beijing, locuitorii au fost îndemnaţi să nu părăsească oraşul

Varianta Delta se răspândeşte în China. În Beijing, locuitorii au fost îndemnaţi să nu părăsească oraşul

La începutul lunii iulie, 50 de pasageri chinezi repatriaţi din Afganistan au fost testaţi pozitiv la sosirea în Wuhan.FOTO Shutterstock

Sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină în China, luni, după ce varianta Delta a noului coronavirus s-a răspândit în întreaga ţară. În Beijing, autorităţile locale i-au îndemnat pe rezidenţi să nu părăsească oraşul decât în situaţii de maximă urgenţă, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

China a raportat luni alte 55 de cazuri noi de COVID-19. Totodată nivel naţional, cel puţin 300 de infectări, cauzate de varianta mai contagioasă Delta, au fost asociate cu focarul din Nankin care s-a extins cu rapiditate, potrivit Agerpres.

Deşi această creştere a numărului de cazuri rămâne încă extrem de limitată în raport cu cifrele înregistrate în alte ţări, noul focar este cel mai important detectat în ultimele luni în China prin prisma extinderii sale geografice: peste 12 provincii sunt de acum afectate, inclusiv capitala Beijing.
 
Cazuri noi de COVID-19 au fost detectate şi în insula tropicală Hainan din sudul ţării, foarte apreciată de către turişti. 
 
Iar în Wuhan, metropola chineză din centrul ţării, au fost anunţate luni şapte cazuri pozitive. Aici nu a mai fost raportate cazuri de COVID-19 provocate printr-o transmitere comunitară din mai 2020, cu excepţia la câteva cazuri detectate în rândul unor persoane care s-au întors din străinătate. 
 
La începutul lunii iulie, 50 de pasageri chinezi repatriaţi din Afganistan au fost testaţi pozitiv la sosirea în Wuhan. 
 
În pofida vaccinării anti-COVID-19, sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină, luni, în China, în principal în Nankin şi într-un cartier din nordul oraşului Beijing. 
 
În centrul ţării, municipalitatea din Zhuzhou a ordonat celor 1,2 milioane de rezidenţi să rămână în locuinţele lor timp de trei zile, pentru ca autorităţile locale să aibă timpul necesar să depisteze persoanele infectate, potrivit unui comunicat oficial.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările