Vălul islamic pentru bebeluşi agită spiritele în Arabia Saudită

Vălul islamic pentru bebeluşi agită spiritele în Arabia Saudită

Un şeic  susţine că şi fetiţele ar trebui să poarte vălul tradiţional, burka.  FOTO: Reuters

Un cleric din Arabia Saudită a cerut ca toţi copii de sex feminin să aibă feţele acoperite complet cu vălul tradiţional, burka, amintind incidentele altor fetiţe molestate sexual, arată site-ul de ştiri al televiziunii Al Arabiya.

 Şeicul Abdullah Daoud a declarat la jumătatea anului trecut în cadrul unui interviu pentru postul islamic de televiziune al-Majd, că purtarea vălului islamic va proteja fetiţele de posibilele agresiuni sexuale. 

Sauditul a încercat să-şi susţină afirmaţia folosindu-se de rapoarte despre fetiţe molestate sexual din ţară, citând surse medicale fără a le numi.

Cu toate acestea, fragmentul din interviul şeicului a fost preluat şi răspândit recent prin intermediul reţelelor sociale, astfel încât musulmanul a atras criticile compatrioţilor saudiţi. Unii dintre contestatari au cerut ca şeicul să fie tras la răspundere din cauza faptului că declaraţiile sale denigrează Islamul şi atentează la confidenţialitatea vieţii private.

De asemenea, şeicul Mohammad al-Jzlana, fost judecător, a susţinut pentru postul de televiziune Al Arabiya că regula propusă de Dauod este o calomnie la adresa Islamului şi a legii Sharia.

Jzlana şi-a îndemnat compatrioţii să ignore declaraţiile nepotrivite şi a exlicat că există reguli special stabilite de autorităţile din Arabia Saudită pentru a impune edicte religioase.

Fostul magistrat a adăugat că se simte trist de fiecare dată când vede copii cu faţa ascunsă în spatele vălului, susţinând că este o nedreptate faţă de copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările